2012. február 18., szombat

Már majdnem tavasz!

Buona serata,


El vagyok kicsit maradva az írással, ez annak tudható be, hogy végre beköltöztünk az új lakásunkba és persze hogy nincs még internet!


feeling

Ennek ellenére nagyon örülünk, ma voltunk IKEA-ban, kiraboltuk és valamennyire felcicomáztuk a lakást de a budget véges volt úgy hogy azért még van mit bőven szépíteni. Van Triesztben egy apróhirdetés amiben mindig vannak gratis dolgok, ma pl 3 embert hívtunk, ülőgarnitúra, szekrények végett, némelyik túl nagy volt és sajnos nem mind fér be a furgonba. A biciklitől a roulette-ig minden kacatot el lehet hozni ;)

Voltunk a városházán, találkoztunk a polgármesterrel, ugyanis eddig jobbos volt a város és elzárkóztak a külföldi EVS-sek fogadásától (bad reputation of EU) de most balos váltás volt és mi vagyunk az első önkéntesek. Egy finoman szólva 2 métert meghaladó hatalmas ember fogadott minket, 2 szárnyas ajtót nyitni kellett neki hogy be tudjon jönni a fogadószobába :-) Elbeszélgetett velünk picit, jó időtöltést, evés-ivást kívánt aztán mindenki ment a saját dolgára...de azért a "média-kapcsolati felelősével" és görög barátjával már boroztunk egyet és mondta hogy mindenképp összehozunk egy vacsorát a 'sindaco'-val ;) Hát erre kiváncsi vagyok! :)

Tegnapelőtt sűrű napunk volt, délután a TOTI ricreatorio-ban voltunk, itt is besegítünk majd fél délutánokat. Egyenlőre ismerkedés folyt, tapogatózunk a sötétben picit, hiszen senki sem ismer senkit, de nagyon szimpatikusak és millió érdekes programot szerveznek. Első körben érdemes tudni mi is az a ricreatorio: Trieszt ben egyedi módon még jó öreganyánk Mária Terézia úgy döntött hogy összegyűjti a csellengő gyerekeket az utcáról, így azóta most már 12 működő afféle youth center van körzetenként, az önkormányzat üzemelteti és fiataloknak 6-25 éves korig biztosít rengeteg szabadidő eltöltési módot. A TOTI-ban breaktáncosoktól a  színházi előadásokon át, zenei bandák próbájáig minden van!!! Első körben szervezünk egy workshopot, majd májusban lesz a nagy ARTEFATTO projektjük, 53 művész versenyez mind a régió, Olaszország és a világ minden tájáról különböző munkáikkal. Idén a téma: Motus Urbis ;)

TOTI honlap

artefatto

Ha rámentek az artefatto honlapjára, máris felugrik a levél amit mi irtunk, ..február 23-án reggel PRESS conference lesz, jön a sajtó és az EVS-t promózzuk azoknak akik már indulásra készen állnak, míg délután infonapot tartunk minden kedves érdeklődőnek :-)

Tegnap este Eriks-szel elmentünk munka után a KNULP-ba, egy helyi kis alternatív helyre, mert megismertünk egy lányt, aki többedmagával együtt kiadott egy egyetemi lapot Trieszt és Ferrara egyetemével közösen. Cikkeztek az EVS-ről, úgy hogy a meghívott vendégek sorába emeltek minket, Eriks laza 6 percig beszélt angolul, én úgy 45 mp-et adok magamnak de becsületemre legyen mondva, olaszul mondtam a magamét úgy 30 embernek :-) A kis előadások után volt egy koncert is, közben előkerültek a spritz aperolok, Erasmusos diákok  és mindenki vidáman hazaballagott éjfél körül.

jó olvasgatást: tascapane - ajánlom a cikket a csajsziról aki vespán elrobogott Londonig, jófej, már megbeszéltük hogy összekoccanunk valamikor :-)

Buona notte!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.